Mepal muesli beker

Muesli hoort tot een van de lekkerste ochtendmaaltijden die je eindeloos kunt variëren. De ene dag maak je het bijvoorbeeld gewoon met yoghurt klaar terwijl je de dag erna meer trek in frambozen muesli kunt hebben. Alle beide keuzes zijn even lekker, maar vooral ook vol vitaminen, mineralen, koolhydraten, vezels en eiwitten.

Je dag beginnen met muesli is vanwege het voorgaande dus altijd een goed idee. Het garandeert je immers een maaltijd vol belangrijke bouwstoffen voor je lichaam, wat je fit en energiek maakt.

Echter, niet een ieder fervent ontbijtliefhebber. Behoor je tot die groep dan voel je je natuurlijk schuldig wanneer je weer eens besluit om pas tegen lunchtijd te ontbijten. Dit is mede te danken aan de nadruk die van oudsher op het belang van deze maaltijd wordt gelegd.

Gelukkig is deze opvatting nu aan het veranderen waardoor je zonder schuldgevoel ook midden op de dag van je muesli kunt genieten. En dat op elke willekeurige plek.

Inhoudsopgave

Is het ontbijt echt de belangrijkste maaltijd van de dag?

Je ouders hebben je zeker ook gewezen op het belang van het ontbijt. Tevens hoorde je gedurende je leven tot nu toe ook, dat je lichaam na je avondrust bijgevoegd moet worden. Daarmee verbreek je de nachtelijke vasten periode en help je met je ontbijtje dat de processen in je lichaam weer goed opgang te komen. Je verkleind door te ontbijten ook de kans op bepaalde gezondheidsproblemen zoals hyptertentie, suikerziekte en overgewicht.

Uit diverse onderzoeken is echter komen vast te staan dat:

  • Het moment waarop je na je avondslaap je eerste maaltijd eet afhangt van de cultuur waarin je opgroeit;
  • Wat je als ontbijt nuttigt plaats en cultuur gebonden is;
  • Sommige personen vanwege de schommelingen in hun bloedsuiker gehalte tijdig moeten ontbijten als onderdeel van hun eetplan;
  • Dat vroeg eten niet voor een ieder is weggelegd; en
  • Dat je lichaam zich op den duur aanpast aan je levensomstandigheden, door je behoefte aan voeding te reguleren

Het maakt dus niet zoveel uit wanneer je besluit om je aardbeien muesli te eten. Hierdoor is het kopen van een Mepal muesli beker een goede investering.

De muesli beker van Mymepal

Muesli eten wanneer je eigenlijk zou moeten lunchen en het je ontbijt noemen, is dus toegestaan. Door een Mepal muesli beker aan te schaffen, neem je deze maaltijd mee zonder dat je bang hoeft te zijn dat je morst met je yoghurt of melk.

De muesli beker van Mymepal bestaat namelijk uit twee op elkaar geschroefde bakjes. Het onderste bakje vul je met je vloeibare ingrediënten zoals melk of yoghurt. Het bovenste bakje is bestemd voor je muesli. Wanneer je trek krijgt in je maaltijd doe je je muesli eenvoudig door je yoghurt of melk. Je kunt het hierna eventueel met een lepel mengen, waarna je gelijk van je maaltijd kunt genieten.

De vormgeving

De Mepal muesli beker heeft zoals de naam al zegt de vorm van een beker en is dus rond. Het is in twee afmetingen beschikbaar met een inhoud van 300 + 120 ml om 500 + 200 ml.
De Mepal muesli beker wordt in acht kleuren verkocht waaronder wit, rose, denim en lime.
De beker is vervaardigt van polypropyleen. Hierdoor is het ook hitte bestendig. Je kunt je muesli maaltijd dus gerust in je magnetron opwarmen. Reinigen doe je op de hand met water en afwasmiddel of in de vaatwasser.

Het leuke van de beker

Behalve handig, is de Mepal muesli beker ook leuk om als cadeau te geven. Je kunt namelijk zelf bepalen hoe het aan de buitenkant eruit ziet. Dit maakt het tot een ideaal gepersonaliseerd geschenk voor elke jarige.

Omdat je het uiterlijk net zoals bij dit luiaard bekertje kunt aanpassen, kun je de beker ook voor je moeilijk etende kinderen kopen. Je bestelt het dan bijvoorbeeld in hun lievelingskleur of met de afbeelding van hun idool erop aangebracht. Wedden dat ze dan vaker trek hebben in maisvlokken muesli met meloen

Niet alleen voor muesli

De Mepal muesli beker is hoofdzakelijk geschikt voor het mengen van je muesli, cruesli of havermout. Echter kun je het ook gebruiken voor andere maaltijden on the go waarbij de vloeibare ingrediënten met de droge gemengd moeten worden. Je noodle soep maar ook het hapje van je kleintjes neem je daardoor ook gemakkelijk mee in deze handige beker.