Ooit al een gehoord van maïsvlokken? Maïs wordt geplet om het zetmeel eruit te halen en vervolgens wordt het verwarmd om het zetmeel beschikbaar te maken voor vertering door pensmicroben. Een heerlijke variant om eens in je muesli beker te stoppen wanneer je flauw bent van ‘normale’ muesli.
Wat zijn maïsvlokken?
Deze maïs wordt eerst gestoomd en vervolgens door hete walsen tot zeer dunne vlokken geplet. Deze combinatie van warmte, water en druk lost de eiwitten op die zetmeelkorrels met voedingsstoffen erin opsluiten. Hierdoor kunnen ze worden omgezet in energie voor de magen van koeien (bekend als een “pens”).
Ingrediënten maïsvlokken muesli met meloen
50 g maïsvlokken
1/2 liter karnemelk
500 g meloen
4 eetlepels ongezwavelde gewassen rozijnen
Bereidingswijze maïsvlokken muesli met meloen
Week de maïsvlokken een nacht tevoren in de karnemelk
Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes
Schep alle vier de ingredieuml;nten door elkaar en verdeel de muesli over vier diepe borden of schaaltjes